Ultimele articole publicate in blogul nostru

Ce este o aplicaţie SFA?

Ce este mai exact SFA?

SFA sau "Sales force automation" sau "Software-ul de automatizare a forței de vânzare" este în cele mai multe cazuri o aplicaţie mobilă pe care o folosesc agenţii de vânzări şi care automatizează şi simplifică activităţile dintr-un flux de vânzări.

Ne permite să urmărim fiecare pas al unei vânzări de la comandă şi până la încasare, astfel încât să avem o perspectivă și un control mai bun asupra procesului în sine şi să putem lua deciziile corecte de fiecare dată.
Aceste instrumente facilitează monitorizarea situației fiecărui client, controlul fiecărui punct de vânzare, planificarea vizitelor viitoare și chiar prospectarea de noi clienți.

Ce funcționalități ne oferă?

În primul rând și probabil ceea ce ce ne interesează cel mai mult, ne poate crește semnificativ vânzările. Cum? Aceste instrumente sunt concepute pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă optimiza activitatea comercială.

Indirect aplicaţia SFA ne poate arăta care dintre clienții noştri crește mai repede și care dintre aceștia se află în impas. Ne poate oferi informații valoroase despre comenzile, promoțiile și condițiile fiecărui agent de vânzare.

Mai mult, SFA ne poate arăta o analiză a activității noastre prin targete zilnice/săptămânale/lunare şi gradul lor realizare, astfel încât să putem trage propriile concluzii și să decidem cum să acționăm.

Planificări şi rute

Faptul că în SFA putem organiza şi planifica vizitarea periodică a clienţilor acest lucru ne va îmbunătăți incredibil abilitățile organizaționale ale echipei noastre. Este mult mai ușor să planificăm și să efectuăm o vizită dacă un software ne ajută să o facem.

De asemenea, garantează eficiența atunci când putem planifica rutele, pentru a scoate cei mai buni timpi, distanta minimă de parcurs între clienţi şi integrarea cu aplicaţiile de navigare auto.

Productivitate

Afișarea a tot ce este important pentru o vânzare într-o singură aplicaţie, posibilitatea de a lua decizii în timp real, ne va aduce ceea ce am visat tot timplu: ușurare. Vom fi tot timpul în control cu informațiile furnizate de SFA, vom lua de fiecare dată decizia corectă şi În final toate acestea ne vor îmbunătăți productivitatea.Urmăriți-ne și pe rețelele sociale: